Sikeres a konferencia a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány szervezésében

Nemzetközi tudományos konferenciát tartott a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány, ahol teltházas előadást tartott Charles Handy professzor, a London Bussiness School egykori tanára, korunk egyik legismertebb menedzsment gondolkodója.

2016 november 8-án nemzetközi tudományos konferenciát rendezett a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány The Principle of Subsidiarity from a Transdisciplinary Perspective címmel.

A fő előadást Charles Handy professzor, a London Bussiness School egykori tanára, korunk egyik legismertebb menedzsment gondolkodója tartotta The Principles and Practices of Subsidiarity címmel. Professzor Handy előadásában kiemelte, hogy a szubszidiaritás mára szinte teljesen eltűnt a nagyvállalatok, szervezetek működéséből. Ennek nyomán sokszor egymástól elszigetelődött, munkájuktól elidegenedett, elégedetlen munkavállalók dolgoznak a vállalatoknál. A szubszidiaritás hiánya ahhoz vezetett, hogy a legtehetségesebb fiatalok nem akarnak vállalati keretek között dolgozni, hanem saját vállalkozást indítanak, vagy igen gyakran munkahelyet váltanak. Szükség van tehát az emberi tényezőket szem előtt tartó, vállalatokra, ahol bizalmi légkör uralkodik, és a fiatal munkatársak érzik, hogy döntéseiket megbecsülik.

A konferencián elhangzott 5 előadás különböző tudományágak (menedzsment, episztemológia, közgazdaságtan, jogtudomány és komplex rendszerek) szempontjai szerint vizsgálta a szubszidiaritás elvének kérdését.

Az egész napos angol nyelven megrendezett tudományos eseményen a Pallas Athéné Alapítványok által támogatott a Corvinus Egyetem, Széchenyi István Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem együttműködésével működő doktori képzések hallgatói és oktatói vettek részt. A nagy sikerű konferencia előadói voltak még Stuart Kauffman, Fikret Causevic, Vattay Gábor és Dörfler Viktor professzorok.