EVK – SZAKKOLLÉGIUM – TŐZSDEKURZUS

„Hogyan lehet hozzáfogni a tőzsdézéshez? Hogy néz ki egy nap a tőzsdén? Hogyan működik a technikai elemzés? Miből származik egy vállalat értéke?” – csak néhány téma a Budapesti Corvinus Egyetem EVK Szakkollégiumának sikeresen megvalósult tőzsdekurzusából, amelyben a hallgatók betekintést nyertek a tőzsdézés és technikai elemzés világába. A kurzus fókuszában – az elméleti bevezetőt követően a technikai elemzés állt.

A résztvevők az otthoni felkészülést igénylő házi feladatok elkészítésével tudták gyakorlatban is megvalósítani az órákon elhangzottakat. A tanult fortélyokat és ismereteket néhányan már aktívan alkalmazzák, mások pedig képesek lesznek alkalmazni a jövőben. A nyolcszor kilencven perces előadásokon olyan példákat oldottak meg a jelenlévők, melyek összhangban voltak az aktuális gazdasági történésekkel, így a kurzus a gazda-sági események általános figyelemmel kísérését és értelmezését is megkövetelte. Az utolsó két előadást a Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügyi laboratóriumában, Bloomberg terminálok segítségével rendezték meg. A tőzsdekurzus minősített írásbeli vizsgával zárult.