XII. SOPRONI PÉNZÜGYI NAPOK

2018. őszén már tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Soproni Pénzügyi Napokat, amelyből az utóbbi négy a Pallas Athéné Domus Sapientiae (PADS) Alapítvány jogelődje a PADA Alapítvány támogatásával valósult meg.

2018-ban a konferencia fő témaköre „Az Áfa elméleti és gyakorlati alkalmazása” volt, amelyet 2018-ban is kiegészített egy tudományos szekció „Napjaink kihívásai és eredményei az adózásban, a pénzügyekben és a számvitelben” címmel.

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara az elmúlt években a térség meghatározó helyszínévé vált pénzügyi, adózási és számviteli területen. Tevékenységük fókuszában a gazdasági szakemberek, vállalkozások informálása áll az aktuális gazdasági kérdésekről és folyamatokról. Természetesen továbbra is kiemelt feladatuknak tekintik, hogy segítsék a gazdasági élet szereplőit, a vállalkozásokat a folyamatos útkeresésben, a jövő kihívásaira való felkészülésben. A mostani konferencián is teret és lehetőséget nyújtottak főiskolai és egyetemi, illetve más tudományos és szakmai szervezetektől érkező oktatók, kutatók és Phd hallgatók részére is, akik külön szekcióban számolhattak be kutatási eredményeikről. A hagyományoknak megfelelően 2018-ban is kreditpontos képzésnek minősül a konferencián való részvétel.

A konferencia sikerét az évről évre növekvő számú, az ország egész területéről érkező, részben pedig visszatérő résztvevők igazolják.

Az előadások anyagai és a tanulmánykötet elérhetősége: http://spek.hu/index.php?page=konferencia_2018_XII_soproni_penzugyi_napok