Tehetségkutatás a PADME Alapítvány támogatásával

Az idei tanév ünnepélyes lezárásaként idén is Budapestre látogattak a Pallas Athéné Domus Meriti (PADME) Alapítvány által támogatott tiszaroffi kistérség diákjai. Az Úri utca 72. szám alatti műemlék épületben Szapáry György, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadója, Bánkuty Tamás a PADME igazgatója, valamint Sajtos Péter, az MNB főosztályvezetője fogadta az ösztöndíjasokat. Előadást tartott továbbá az „élethosszig tartó tanulás esszenciájáról” Négyesi Péter PADME-ösztöndíjas, aki a kezdetektől vesz részt a programban és mára már a doktori tanulmányait végzi.

A PADME Alapítvány 7 év alatt több mint 340 millió forint támogatást nyújtott a tiszaroffi kistérségből - úgymint Tiszaroff, Tiszabura, Tiszagyenda, Kőtelek, Tiszasüly és Tiszabő - származó hátrányos helyzetű hallgatók tehetségkutatásához.

A PADME által támogatott tiszaroffi ösztöndíjprogram elindítója, Szakács Attila (a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Marketing és Kereskedelem Intézete szolnoki campusának főiskolai docense) az eseményen külön kiemelte a PADME támogatását, hiszen ez hatalmas segítséget nyújt az érintett családok gyermekeinek taníttatásában.

„Nagyon szépen teljesít az ösztöndíjprogramunk, mára már olyan hallgatókkal is büszkélkedhetünk, akiket nem csupán egyetemi tanulmányaikban, PhD-képzésükben, de a tudományos munkájukban is támogathatunk” – emelte ki Bánkuty Tamás, a PADME igazgatója.

A diákok számára meghatározó élmény volt találkozni Szapáry György elnöki főtanácsadó úrral, aki maga is tiszaroffi születésű, és akinek felmenőit is mindig erős történelmi szálak fűzték a térséghez.

Sajtos Péter, az MNB főosztályvezetője érdekfeszítő jegybanki témákról tartott előadást, amelyben kitért többek között az elektronikus fizetések folyamataira, valamint a kriptovaluták forradalmian új világára.

Az eseménydús program a Pénzmúzeumban zárult, ahol Fábián Gergely ügyvezető igazgató köszöntötte a támogatott diákokat. A 2022. március 15-én megnyitott Pénzmúzeum missziója, hogy a legkorszerűbb eszközök és kiállításszervezési gyakorlatok segítségével ráébressze a látogatót: a pénz működése mindenki számára megérthető.