Magyar nyelv és kultúra kurzus indul a Sao Paulo-i Egyetemen

A mai napon 21 év után újra magyar nyelv és kultúra oktatás kezdődik Latin-Amerika legnagyobb egyetemén, a térségben legkiemelkedőbb oktatási és kutatási potenciállal rendelkező São Paulo-i Egyetemen (USP).

A képzés a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Sao Paulo-i Egyetem szakmai együttműködésének keretei között, a Pallas Athené Domus Animae Alapítvány (PADA) támogatásával valósul meg. Tekintettel arra, hogy a PADA legalább 5 éves időtartamra vállalja a program támogatását, megállapítható, hogy mind a sao paulo-i magyar közösség, mind pedig a nemrégiben a magyar felsőoktatási intézményekben ösztöndíjasként vendéghallgatóként egy évet hazánkban tanuló, Brazíliába visszatért diákok, illetve a nyelvünk és kultúránk iránti más érdeklődők számára is hosszú távon biztosított a magyar tanulás.

A ma induló képzésre kiemelkedően nagy volt az érdeklődés már a regisztráció során is, a tanfolyamra eddig több mint kilencven diák iratkozott be sikeresen, továbbá 50 várólistás hallgató is van.

Ez a kurzus, amelynek során a magyar nyelv elsajátítása mellett Magyarország kultúrájáról is széleskörű ismereteket nyerhetnek a diákok, egy újabb fontos lépés a két ország közötti sikeres együttműködések során.