Gyerek Vár - Családi Gyermeknap az Úri utca 72-ben

A környezeti fenntarthatóságra helyezte a fókuszt a Gyerek Vár családi alkotónapja 2022 májusának utolsó vasárnapján, gyereknapon, amelyen kis-és nagygyermekes családok vettek részt az Úri utca 72-ben.

A Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány (PADME) új tudományos központjában, az Úri utca 72-ben került megrendezésre, gyereknap alkalmából a Gyerek Vár családi programsorozat. A rendezvény fő üzeneteként, szakképzett animátorokkal és népművészekkel együttműködve játékos képesség-, és kézügyesség fejlesztő foglalkozásokkal hívta fel a figyelmet környezetünk védelmére, bolygónk iránti felelősségünkre és a fenntartható fejlődésre.

A gyermeknapi program során magyar képzőművészeti hagyományokra épülő játékos foglalkozások kerültek előtérbe, környezet-és bőrbarát anyagok felhasználásával. Míg a nagyobb gyermekeket többek között újrahasznosított anyagokból készült táska-hímzés várta, addig a legkisebbek a nemezelés ősi technikáját fedezhették fel. A résztvevő ifjoncok szülei pedig megtekinthették az Úri utca 72 szám alatt található épületet, megismerkedve annak gazdag történelmével, valamint az értékmegőrzés és értékteremtés szempontjait figyelembe vevő rekonstrukciós munkálatok eredményeivel.