Átláthatóan, szakmai alapon és hatékonyan működnek a Pallas Athéné Alapítványok

Folyamatosan frissülnek a Pallas Athéné Alapítványok weboldalain az ötmillió forint összeget meghaladó szerződések listái és a támogatási szerződéseket tartalmazó táblázatok. Az alapítványok a felelősségteljes és eredményes működésüknek köszönhetően alapításuk óta megőrizték és gyarapították vagyonukat, amelyet oktatásfejlesztésre fordítottak.

Számos kutatást, cikket, rendezvényt és mobilitási programot támogattak az alapítványok a nyár folyamán is. Támogatásban részesült többek között az Amerikai Magyar Orvosszövetség, amely orvostanhallgatók amerikai gyakorlatszerzését valósítja meg, valamint alapítványi támogatással valósulhatott meg vidéki fiatalok pénzügyi tudatosságra nevelése is.

Az alapítványok a belsőellenőrzési rendszer bevezetése érdekében külső szakértőt – a Quercustax Kft.-t valamint a KPMG Tanácsadó Kft-t – vontak be. A rendszerszemléletű átvilágításnak köszönhetően az alapítványok valós képet kaptak a jogszabályi megfelelőségükről.

Az alapítványok több ezres szerződésállományának átvizsgálását – a közérdekű adatszolgáltatás szempontjából – a Réczicza Dentons Europe LLP Ügyvédi Iroda végezte.

Szeptemberben lezárultak az Óvárosháza és az Ybl Villa kivitelezési munkáival kapcsolatos első közbeszerzési eljárások is. Mint ahogyan azt korábban a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány közzétette, az Óvárosháza esetében a legkedvezőbb ajánlat a projektmenedzsment szolgáltatás ellátásával kapcsolatos eljárásban a Friday Creative Kft.-től, míg a Villa esetében a Raw Development Kft.-től érkezett. Az épületek műszaki ellenőr szolgáltatását a DVM Design Kft. látja el az év végéig.

A Pallas Athéné Alapítványok közbeszerzési és beszerzési eljárásainak lebonyolítását az ingatlanok esetében a Provital Kft. végzi.

A Pallas Athéné Alapítványok átláthatóan szakmai alapokon és hatékonyan működnek, az alapítványok kuratóriumai mindig a céloknak megfelelő, gondos és takarékos felhasználás elve alapján hozzák meg döntéseiket. Az alapítványok felelősségteljes és eredményes működésének köszönhetően megőrizték és gyarapították vagyonukat, alapításuk óta több mint 800 pályázatot támogatottak.

A szerződésállományra vonatkozó információk elérhetőek az alapítványok honlapjain a „Közérdekű adatok” menüpontban:
Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány: http://www.padabudapest.hu/
Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány: http://www.padsbudapest.hu/
Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány: http://www.pageobudapest.hu/
Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány: http://www.padmakecskemet.hu/
Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány : http://www.padibudapest.hu/
Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány: http://www.padocbudapest.hu/