Átláthatóan, célszerűen és jogszerűen döntöttek a Pallas Athéné Alapítványok

A Pallas Athéné Alapítványok megrendelései átláthatóak és jogszerűek, az alapítványok kuratóriumai mindig a céloknak megfelelő, gondos és takarékos felhasználás elve alapján hozzák meg döntéseiket. A felelősségteljes és eredményes működésüknek köszönhetően alapításuk óta megőrizték és gyarapították vagyonukat.

Matolcsy György a „2002-2013 – Válogatás Matolcsy György Heti Válaszban megjelent írásaiból” című gyűjtemény után nem vett fel jogdíjat, arról lemondott. A kiadvány – az eredeti céloknak megfelelően – kereskedelmi forgalomba nem került, azt a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA) támogatásként adta át a felsőoktatáshoz kapcsolódó intézményeknek és bővítette referencia könyvtárát, továbbá az alapítvány által támogatott konferenciák is részesültek a könyvekből. A gyűjtemény nyomdai munkáit egy Magyarországon bejegyezett, magyar adószámmal rendelkező nyomda készítette el.

Az MTA Kémiai Kutatóközpontjának volt épületegyüttesében megvalósuló Kutató-, Ismeretterjesztő-, Közösségi-, és Oktatóközpont létrehozásának és működétetésének előkészítésére vonatkozó átfogó szakmai koncepció elkészítésére adott megbízást a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány (PADI) a FRANK Digital Kommunikációs Tanácsadó és Szolgáltató Kft. -nek nettó 4,5 millió forint értékben.

Az Akció Rendezvényügynökség elismert ügynökség a szakmában – 2012- óta a Magyar Nemzeti Bank partnere -, amely megbízását referenciái és magas színvonalú tevékenysége alapján kapta az alapítványoktól.

A Pallas Athéné Alapítványok felelősen gazdálkodnak, 830 millió forinttal növelték vagyonukat az alapítás óta eltelt kevesebb, mint két év alatt, az alapítványok által közzétett 2015-re vonatkozó, könyvvizsgáló által jóváhagyott pénzügyi kimutatásaik szerint, amelyet többek között oktatásfejlesztésre fordítottak. Az alapítványok a mellett tudták elérni a vagyonnövekedést, hogy az alapításuk óta eltelt kevesebb, mint két év alatt 3,3 milliárd  forint összegű támogatást is folyósítottak összesen  közel 700 db pályázatra.