Áramlások a térgazdaságban

2018. október 18-19-én került megrendezésre a kecskeméti Neumann János Egyetemen a Magyar Regionális Tudományi Társaság XVI. Vándorgyűlése a Pallas Athéné Domus Sapientiae (PADS) Alapítvány támogatásával.

A társaság ebben az évben a térgazdaság különféle áramlásait – tőke, munkaerő, tudás, kereskedelem stb. – vitatta meg a vándorgyűlésen. Az angol és magyar nyelvű plenáris ülések keretében a regionális tudomány vezető kutatói és a társtudományok (térökonometria, gazdaságföldrajz, nemzetközi tanulmányok, területi statisztika) kiválóságai kaptak lehetőséget a regionális tudomány eredményeinek és eljövendő feladatainak megvitatására. A vándorgyűlésen részt vettek nemzetközileg elismert hazai és külföldi kutatók, szakemberek. A konferencia résztvevőinek mintegy harmada PhD-hallgató, tizede határon túli magyar kutató volt. Az előadások rekord számú érdeklődőt, közel 200 résztvevőt vonzottak és a két nap alatt mintegy 140 szekcióelőadás hangzott el.