Oktatók és diákok pénzügyi tudatosságában segít a diákfórum

Pénzügyi Tudatosság Diákfórum – Családi pénzügyek a bankolástól a biztosításig néven rendez konferenciasorozatot a Privátbankár.hu a Pallas Athéné Domus Educationis (PADE) Alapítvány támogatásával.

A Privátbankár.hu Pénzügyi Tudatosság Diákfórum – Családi pénzügyek a bankolástól a biztosításig nevű konferenciasorozatának célja, hogy a pedagógusok a tananyag témaköreihez kapcsolódó gyakorlati tapasztalatokra, aktualitásokra és a jövőbeli kilátásokra fókuszálva ismerkedhessenek az adott téma legelismertebb hazai szakembereinek tolmácsolásában.

A rendezvénysorozat célja továbbá a diákok és egyúttal szüleik pénzügyi műveltségének fejlesztése, valamint olyan, multimédiás eszközök biztosítása a tanárok számára, amelyek játékos, szórakoztató módon segítik az oktatást.

A konferenciasorozatot négy helyszínen illetve időpontban rendezik meg: 2019. január 29-én Szegeden, 2019. január 31-én Debrecenben, 2019. február 5-én Miskolcon, valamint 2019. február 7-án Egerben. A konferencia témái, témakörei:

  • Családi pénzügyek – miért fontos és hogyan működik a családi költségvetés? Kiadások és bevételek tervezése
  • A jövő bankfiókja
  • Bankolás és fizetés a 21. században - online bankok, mobilfizetés, készpénzmentes világ
  • Mikor és hogyan szabad hitelt felvenni? Mire figyeljünk?
  • Pénzügyi csalások – hogyan ne legyél Te az áldozat!
  • Hogyan indítsunk vállalkozást, startupot?

A konferenciákon elhangzott előadásokból egy oktatási célokra használható kiadvány is készül majd. A szöveges beszámolók kiegészülnek a prezentációk slide-jaival, grafikonokkal és a helyszíneken készült fotókkal. A kiadványba emellett bekerülnek a rendezvényen készült videókra mutató QR-kódok, valamint a rendezvényeken elhangzott kvízkérdések és ezek megoldásai is, hogy a tanórákon az oktatók ezeket is fel tudják használni.

A Pénzügyi Tudatosság Diákfórummal kapcsolatban további információkat találhatnak a www.penzforum.hu honlapon, valamint ezen a felületen regisztrálhatnak a fórum programjaira. A portálon beszámolók, videók is találhatók a Pénzügyi Tudatosság Diákfórum előző évi rendezvényeiről, amelyek megvalósítását ugyancsak a PADE támogatta.