Nagy érdeklődés fogadta az Alapítványok munkáját az Educatio kiállításon

A Pallas Athéné Alapítványok és a Kecskeméti Főiskola közös standdal várta az érdeklődő diákokat a 16. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon 2016. január 21-23. között. A látogatók tájékoztatást kaptak az Alapítványok pályázati lehetőségeiről és támogatásairól, valamint megismerkedhettek a Kecskeméti Főiskola új gazdasági képzésével is. 

A fővárosi SYMA rendezvényközpontban megrendezett Educatio kiállításon az idén több mint negyven magyar és csaknem negyven külföldi felsőoktatási intézmény képviseltette magát kiállító standdal, valamint szakképző intézmények és nyelviskolák is részt vettek a rendezvényen.

Az oktatási kiállításon képviseltették magukat a Pallas Athéné Alapítványok is. A PADMA, a PADA, a PADS és a PAGEO impozáns standon, nagy érdeklődés mellett tájékoztatta a diákokat az alapítványok oktatási, tudományos és kutatási tevékenységeiről, valamint az ösztöndíjakról. Az alapítványok megalakulásuk óta számos pályázati lehetőséget hirdetettek, szakkönyvek és tanulmányok megjelenéséhez, konferenciák megvalósulásához, külföldi tanulmányutakhoz és kutatói programok megvalósulásához nyújtanak támogatást. A diákok az alapítványok munkatársaitól tájékoztatást kaptak azokról a programokról, amelyek megkönnyítik a továbbtanulásukat és segítik szakmai fejlődésüket a közgazdasági és pénzügyi szakterületeken.

A standon bemutatkozott a Kecskeméti Főiskola három kara, a GAMF Kar, a Kertészeti Főiskolai Kar és a Tanítóképző Főiskolai Kar. Az érdeklődők megismerhették a képzési kínálatot, tájékozódhattak az egyes szakokon oktatott tantárgyakról, a követelményekről, a gyakorlati lehetőségekről.

A kiállításon az érdeklődők megismerkedhettek a Kecskeméti Főiskola új képzésével is. 2016 szeptemberében kezdhetik meg tanulmányaikat az első gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatók a leendő kecskeméti egyetemen. A szakok bővülésével és a hallgatói létszám emelkedésével a közgazdasági képzések új karrá szerveződnek, amelyhez a Pallas Athéné Alapítványok támogatásával 1500 hallgatót befogadó új campus épül.