Kaland, közösség, kihívás – Így teltek az idei MCC FIT nyári táborok

Több mint 300 gyermek vett részt a 2018 nyarán, a Pallas Alapítványok támogatásával megvalósult táborozásokon. Az MCC FIT Program ez év őszétől már hét városban 550 diákkal működik.

Fantasztikus nyári táborokkal zárta a 2017/2018-as tanévet az MCC Fiatal Tehetség (MCC FIT) Program. A bodajki Tölgyes Táborban mindkét alkalommal igazán tartalmas, „testet, lelket és szellemet megmozgató” napokat töltöttek együtt a gyerekek.

A diákok métáztak, csodás dallamokat hívtak elő az egzotikus hangszerekből a „Hangszersimogató” foglalkozásokon, körbejárták a pénzügyi tudatosság szórakoztató részeit a FIT Kaszinóban, és érzékenyítő programok keretében szakértő bevezetést kaptak a sérült emberek világába, valamint alkalmunk volt találkozni segítő kutyákkal is.

A kézműves foglalkozásokon kipróbálhatták a kötéltekerést, a zsírkő-csiszolást, valamint bepillantást nyerhettek a tűzcsiholás praktikáiba. A rengeteg közös élmény, sok-sok nevetés még tovább mélyítette a régiók közti barátságot.

Az egyik diák, Kristóf Ábel élménybeszámolója szerint: „Nekem ez volt az első MCC FIT-táborom, úgyhogy nagyon vártam már! Legjobban a balesetes stratégiai játék tetszett, ahol nemcsak sérült embereket láttunk el, hanem kötszerekért vetélkedtünk egymás mentőállomásáról! A nyomozó játékot is nagyon élveztem, sikerült kitalálnom ki a tettes! A katasztrófavédelmi gyakorlatot is imádtam, mindig szerettem volna kipróbálni, milyen érzés lehet tűzoltónak lenni! A kézműves foglalkozáson készítettem magamnak egy bőrkarkötőt. A szüleimnek és a testvéreimnek is vittem haza meglepetés linolnyomat képet. Soha nem fogom elfelejteni ezt a tábort! Az MCC-ben még az a jó, hogy idejár a legjobb barátom is, és a többiek is nagyon aranyosak! Kíváncsi vagyok, mit fogunk tanulni a következő tanévben!”

Míg egy másik diák, Vajda Julianna így foglalta össze az élményeit: „Az idei MCC FIT-tábor számomra felejthetetlen nagy élmény volt! A barátaimmal szinte egész nyáron azt vártuk, hogy ott lehessünk. A foglalkozások szerintem nagyon érdekesek voltak, személyes kedvencem a keddi nap volt, amikor is eljött hozzánk az utazó planetárium, és még hullócsillagot is foghattam a kezemben. Tulajdonképpen nekem az MCC-ben az a legjobb, hogy amellett, hogy élvezettel tanulok, életre szóló barátságaim kötődtek. Bátran mondhatom, hogy nekem az MCC a második családom.”