Eurázsia új szerepével is foglalkozik a HUG magazin legújabb száma

Megjelent a Hungarian Geopolitics (HUG) magazin legújabb, 2018. évi harmadik száma. A kiadvány Eurázsia új szerepével, illetve a Gyöngy-folyó delta fejlesztési övezetével, valamint a kontinenseken átívelő szállítmányozás témájával foglalkozik.

A Gyöngy-folyó delta: lehetőségek és kihívások címmel olvasható Eszterhai Viktor, a Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvány (PAIGEO) senior Kína elemzőjének írása a HUG magazin legújabb számában, míg Gere László, a PAIGEO senior és Zoltai Alexandra, a PAIGEO junior kutatója A Gyöngy-folyó delta városainak integrációja címmel írtak a Hongkong-Zhuhai-Makaó-híd kapcsán a kiadványba.

Csizmadia Norbert, a PAIGEO kuratóriumi elnöke írásában arra a kérdésre keresi a választ, hogy hogyan is változott meg a világunk a 21. század új világrendjében, Miklós Katalin, a PAIGEO elemzője pedig írásában sorra veszi azokat a vállalatokat, amelyek a Kína és Európa közötti vasúti teherszállítás fontos szereplői.

A PAIGEO igazgatója, Bendarzsevszkij Anton bemutatja az olvasók számára a PAIGEO expedícióját, egyben a kutatóintézet egyik kiemelt projektje is az “Egy Övezet, Egy Út” elképzelés. Gere László, Czirják Ráhel és Pálvölgyi-Polyák Eszter pedig elemzésükben ezt a kérdést járják körül: A közeljövőben vajon van esély a szárazföldi szállítási módok előretörésének, vagy marad a tengeri szállítás egyeduralma?

A HUG magazin legújabb számában továbbá megtalálható Orbán Viktor miniszterelnöknek a kínai és a kelet-közép-európai országok jegybankelnökeinek találkozóján elmondott beszéde, valamint Matolcsy Györgynek, a Magyar Nemzeti Bank elnökének az 58. Közgazdász Vándorgyűlésén elmondott beszédének leirata.

A kiadványban olvahatják Mogyorósi Alexandra, a PAIGEO junior kutatójának cikkét a Hormuzi-szoros kapujában fekvő Chabaharról, valamint egy beszámolót a PAIGEO Kutatóintézet Belt and Road 2018 és Új világrend elnevezésű konferenciáiról.

A 2016 márciusában indult HUG magazin egy Magyarországon egyedülálló, geopolitikai és geostratégiai témákkal foglalkozó folyóirat. A HUG magazinon keresztül a Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvány (PAIGEO) értékteremtő párbeszédet kíván indítani, mely napjaink mindent átszövő geopolitikai, geostratégiai és geoökonómiai folyamataira összpontosít.

A HUG magazin szerzői nemzetközi szakértők, világhírű professzorok és az új kutató generáció képviselői, akik mind arra vállalkoztak, hogy összegyűjtsék és bemutassák a világszerte számos helyen szétszórva megtalálható, ám mégis összetartozó információmorzsákat.