Budavári Lakosok Szövetségének látogatása a PADME új tudományos központjában

A Budavári Lakosok Szövetségének (BLSZ) képviselőit fogadta szeptember 7-én a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány (PADME) igazgatója a Várnegyed Úri utca 72. szám alatti impozáns műemléki épületében, amely egyben a Budapest Centre For Long-term Sustainability fenntartható fejlődéssel kapcsolatos tudományos munka új központja is.

Bánkuty Tamás alapítványi igazgató nagy örömmel mutatta be Tóth István Vincéné dr. Z. Nagy Erzsébet elnök asszonynak és a Budavári Lakosok Szövetség társaságának a gazdag múltra visszatekintő ingatlan rekonstrukciós munkálatainak végeredményét, az újjászületett, szakmai, kulturális és ismeretterjesztő funkciókat betöltő épületet.

A Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány a több mint 800 év történelmét magába foglaló ikonikus óvárosháza, a Bölcs Vár után, az Úri utca egy másik impozáns műemlék épületét, a 72 szám alatti tudományos központját nyitja meg a helyi közösségek számára. A 2003-ban alakult budavári lakosok patrióta, szövetségének küldetése a helyi kulturális, környezeti, építészeti értékek megőrzése, amelyek összhangban állnak a PADME által képviselt tudásközvetítő, kulturális értékeket mentő és értékteremtő misszióval.