Gazdasági edukációs konferencia kárpátaljai magyar fiataloknak

Első alkalommal rendezték meg márciusban a Kárpátaljai Magyar Fiatalok Gazdaságismereti Konferenciáját. Az eseményt a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány (PADE) támogatta.

A Kárpátaljai Momentum Doctorandus Társadalmi Szervezet 2019. március 9-én konferenciát rendezett kárpátaljai középiskolások és egyetemisták (14-20 év) részére. A konferencia célja a gazdasági ismeretek átfogó bővítése, a résztvevők pénzügyi tudatosságának fejlesztése volt.

A diákok olyan pénzügyi-gazdasági alapfogalmakkal ismerkedtek meg, mint a bankszámla, internetes bankolás, kötvény, hitel, megtakarítás, ATM vagy éppen startup. Képet kaptak arról, hogyan működnek, mire jók ezek az eszközök, kinek és miként érhetők el.

A konferencia részeként, egy kerekasztal-beszélgetés keretében sikeres vállalkozók beszéltek a fiataloknak karrierről, álmokról, lehetőségekről.

A konferencia második felében vetélkedőt tartottak a szervezők, Gazdálkodj okosan címmel. A megmérettetésben a résztvevők játékos keretek között mérhették össze tudásukat, kreativitásukat.