Fókuszban a geopolitika és a közgazdaságtan

Összekötő kapocs szeretnénk lenni a minőség és az új, érdekes tartalom felé, mondta az Origónak Csizmadia Norbert, a PAIGEO Alapítvány elnöke, akivel a Pallas Athéné Kiadó létrejötte és az első könyvük megjelenése kapcsán beszélgettek. 

A könyvkiadó közgazdaságtani, menedzser és geopolitikai témájú könyvek kiadását tervezi. Mekkora a kereslet az ilyen típusú könyvekre?

Fontos elöljáróban megemlítenünk, hogy nagyon friss, alapvetően külföldi és viszonylag rövidebb, érdekesebb könyvek kiadását tervezzük. Igazodni szeretnénk a felgyorsult világ elvárásaihoz, minél gyorsabban fogyasztható könyvekre fókuszálunk. A külföldi nagy egyetemi kiadókkal vannak együttműködéseink és a legaktuálisabb kutatások eredményeit bemutató könyveket szeretnénk a magyar olvasók számára magyar nyelven is hozzáférhetővé tenni. Úgy véljük, hogy ezeknek helye van Magyarországon és a magyar olvasóközönség érdeklődését is felkeltjük a legújabb trendeket bemutató könyveinkkel.

Magyaroroszágon a geopolitikai könyvek felé ugyancsak nagy az érdeklődés, de még nagyon kevés a kínálat. Ha megnézzük a külföldi könyvesboltok, vagy akár a nagy nemzetközi repülőterek könyves polcait, ott együtt szerepelnek a gazdasági, menedzsment és a geopolitikai könyvek. 
 
Nagyon speciális terület ez. Hiányzott ez a szegmens a magyar piacról? 

A magyar könyvpiac folyamatosan fejlődik, azonban az általunk választott tématerületeken (közgazdaságtan/pénzügy, geopolitika, menedzsment) rengeteg kimagasló könyv jelent meg idegen nyelven, ami sajnos nem mindig jut(ott) el a magyar nyelven olvasókhoz. Ezen szeretnénk segíteni, folyamatosan figyelve a legújabb és valódi tudást tartalmazó idegen nyelvű könyveket és közvetítjük e témák iránt érdeklődők felé. Összekötő kapocs vagyunk a minőség és az új érdekes tartalom felé.

Ki a célközönség? Hogyan ösztönzi az olvasókat a könyvkiadó? 

Az olvasni szerető és tudásra éhes, nyitott emberek a célcsoportunk. Könyveinkkel és programjainkkal a geopolitika, közgazdaságtan és menedzsment iránt érdeklődő fiatalokat, egyetemistákat szeretnénk elérni, illetve a tudásra és élményekre szomjazó olvasókat. A könyvek mellett szeretnénk programokkal is kedveskedni az olvasóközönségnek, izgalmas könyvbemutatókkal készülünk, workshopokat szervezünk, olvasóklubokat hozunk létre. Küldetésünk tehát a könyvkiadás mellett, hogy egy színes és izgalmas közösséget teremtsünk. A honlapunkon és Facebook oldalunkon minden információt közzéteszünk, érdemes figyelemmel követni.
 
Az első könyv a kínai kultúráról, a kínai észjárásról szól. Miért fontos megértenünk Kínát?/ Európaiként megérthetjük Kínát? 

Ázsia évszázada a 21. század, az új selyemút részeként pedig hazánk kulcsország lehet. Kína a világ legnépesebb országa, pár éven belül pedig vezető gazdasági hatalma lesz, átvéve az elsőséget az Egyesült Államoktól. Megkérdőjelezhetetlen, hogy szükséges-e megismernünk Kína kultúráját és történelmét, a kínai gondolkodásmódot. A Kínai Észjárás című könyvünk bemutatóját a Kínai Újév első napjára időzítettük, tisztelegve ezzel a kínai hagyományok előtt. A könyv írója Boyé Lafayett De Mente, amerikai származású Ázsia-kutató, olvasmányosan és könnyen érthetően mutatja be Kína kultúráját, hagyományait.
 
Milyen további könyvek várhatóak? 

A Kínai észjárás című könyvünk után Geoff Mulgan kollektív intelligenciával foglalkozó könyvének magyar kiadásával készülünk, amelyet Barry Eichengreen globális devizákkal foglalkozó könyve követ, illetve az első körökbe gazdasági témájú könyveket választottunk, de természetesen további geopolitikai és menedzser/ önfejlesztő könyveink is megjelennek. A legfrissebb könyveinket mind a honlapunkon, mind a Facebook oldalunk megtalálják az érdeklődők.

Hogyan érhetőek el a könyvkiadó által kiadott könyvek?
Egyelőre a saját webshopunkon keresztül lehet megrendelni a könyveinket a www.pallasathenekiado.hu oldalon, a későbbiekben természetesen bővülni fog az értékesítési hálózatunk. Egy törzsvásárlói programot is indítunk, a honlapon van lehetőség a csatlakozásra, érdemes minél előbb regisztrálni, hiszen a saját kiadású könyveink vásárlása után pontot kap a klubtagunk és az 5. megvásárolt könyv után megajándékozzuk egy könyvvel.

Forrás: Origo.hu