Felfedezők Napja

2016. május 21-én szombaton, a Millenáris Parkban negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Felfedezők Napja immár második éve a PAGEO Alapítvány támogatásával. Idén különösen izgalmas téma: a klímakutatás lesz a középpontban. A rendezvényen évről évre egyre több tudományág kutatója mutatja be a terepi kutatás világát és hozzák testközelbe eredményeiket. A belépés ingyenes és az aktív program minden korosztályt megmozgat testben és szellemben egyaránt!

A minőségi ismeretterjesztés napjainkban méltánytalanul háttérbe szorult, a magyar kutatók eredményeivel szinte alig találkozhat a nagyközönség, pedig munkájuk társadalmi és gazdasági haszna kézzelfogható. 

A fesztivál a geográfia és rokontudományai legnagyobb és leglátványosabb hazai ren­dez­vénye, mely évről-évre egyre több látogatót vonz. A különleges program célja felhívni a figyelmet a kuta­tó­expedíciók fontosságára, valamint az expe­dí­ciók tudományos gyökereire. Kedvet és érdeklődést ébreszteni a jövő generációjában a ­tu­do­má­nyos kutatómunka iránt, megmutatni a feladat szépségét, izgalmát!

Az előadások és látványos bemutatók mellett a vállalkozó szellemű látogatók próbára tehetik magukat, hogyan állnának helyt egy valódi expedíción! A gyermekeket is gazdag program várja: a WWF Magyarország Alapítvány a dunai vizesélőhelyek látványos bemutatójával, a Magyar Földrajzi Múzeum Balaton játékával, a barlangkutatók kötélmászó pályával várják őket. Az MTA CSFK Földrajztudományi Intézetének bemutatóhelyén pedig már a nagyobbak is talál­hat­nak érdekes feladatokat. A látogatók idén is találkozhatunk a Tropicarium néhány lakójáva, de kiosztásra kerül a Magyar Felfedezői Nagydíj is.. 

A részletes programot, további információkat a felfedezoknapja.info honlapon találnak az érdeklődők.