Valótlan és személyiségi jogokat sértő állítások a Népszabadságban

A Pallas Athéné Alapítványok elhatárolódnak minden olyan politikai célzatú támadástól, amely valótlan színben tünteti fel az alapítványok és tisztségviselőik munkáját. A Népszabadság lejárató cikksorozatában rendre személyiségi jogokat sért, mivel a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványnál dolgozó Vajda Zita, valamint családtagjai nem minősülnek közszereplőnek. A napilap cikkei azt sugallják, hogy nőként, pusztán többéves szakmai tapasztalattal és több diplomával nem lehet szakmailag érvényesülni.

A Népszabadság politikai lejárató kampányt indított a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány és igazgatóhelyettese, Vajda Zita ellen. Az újságíró elmúlt hetekben publikált cikkei túlmutatnak az újságírói szabadságon, és súlyosan sértik a magánélethez való jogot, továbbá az alapítványokat és Vajda Zitát hamis vádakkal illetik.

A Népszabadság folyamatosan és tudatosan elferdíti a számára rendelkezésre álló információkat. A Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (PAGEO) és Geopolitikai Kutatóintézete szakmai alapokon működő, az oktatási és tudományos életet támogató szervezetek, amelynek munkatársai magas szakmai színvonalon folytatják munkájukat. Vajda Zitát felkészültsége, szakmai hozzáértése alapján nevezték ki igazgatóhelyettesnek és kutatónak. A Népszabadság cikkei tudatosan elhallgatják azt, hogy Vajda Zita többéves nemzetközi szakmai tapasztalattal rendelkezik, két gazdasági diplomát és négy nyelvvizsgát szerzett.

Vajda Zita korábban a Nemzetgazdasági Minisztériumban, a Magyar Nemzeti Bankban és a világ egyik vezető pénzintézeténél, a Morgan Stanley-nél is dolgozott Budapesten, illetve Londonban. Felkészült nemzetközi pénzügyi és társadalompolitikai szakember, akit a diplomái és végzettsége révén alkalmaztak a Morgan Stanley-nél, majd a Nemzetgazdasági Minisztériumban, ahol a szakterületek változása miatt dolgozott több területen is.

A Népszabadság cikkei sorozatosan azt sugallják, hogy Vajda Zita nem felkészültsége és szakmai tudása alapján került az általa betöltött pozíciókba és azt a téves következtetést vonja le, hogy nőként nem lehet pusztán tudás és szakmai tapasztalat révén érvényesülni a munka világában.

A Népszabadság név nélkül több szakvéleményre és forrásra is hivatkozik, ugyanakkor a PAGEO igazgatóhelyettesét, Vajda Zitát egyszer sem kereste meg, álláspontját nem kérte.

Vajda Zita sajtó-helyreigazítást kezdeményez a Népszabadság több cikkének valótlan állítása miatt, továbbá a személyiségi jogainak és jó hírnév megsértése miatt a Pallas Athéné Alapítványokkal közösen megteszi feljelentését.