Geopolitikai magazint indít a PAGEO Alapítvány

HUG - Hungarian Geopolitics (azaz magyar geopolitika) címmel a világ nagy globális gazdasági, politikai és társadalmi kérdéseivel foglalkozó magazint indít a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány. Az ismeretterjesztő tudományos magazin negyedévente magyarul és angolul jelenik meg, azzal a küldetéssel hogy minél szélesebb közönségben ébressze fel a világra rácsodálkozó, felfedezői, geopolitikai látásmódot, hogy ezzel olvasói sikeresebbek lehessenek tudományos, üzleti és magánéletükben egyaránt.

A magazin első számában azoknak a világhírű szakértőknek a gondolatait is olvashatjuk, akik tavaly az Alapítvány támogatásával Magyarországra látogattak: George Friedman mellett, Simon Anholt és Noah Raford a PAGEO Könyvműhely, a TEDxDanubia és a Budapest BrainBar sztárjai válaszolnak korunk kihívásaira. A külföldi szakemberek mellett Dr. Bernek Ágnes és Dr. Baracskai Zoltán professzorok legfrissebb munkáit is megismerheti az olvasóközönség, valamint a PAGEO kutatóintézetének munkatársai is bemutatják legújabb eredményeiket.

A HUG célja, hogy népszerűsítse a földrajzzal, geopolitikával foglalkozó eseményeket, mint az EUGEO vagy a Felfedezők Napja. A magazin felhívja a figyelmet a komoly társadalmi problémákkal foglalkozó tanulmányokra valamint reflektorfénybe helyezi azokat a magyar és külföldi döntéshozókat, szakértőket, tanácsadókat, illetve művészeket, sportolókat is, akik munkája meghatározza Magyarország és a világ geostratégiáját, külpolitikai és külgazdasági döntéseit.

2016-ban a következő három számban: az oktatás és kutatói gondolkodás geopolitikai szerepéről, a Selyemútról és Kína kapcsolatairól, valamint a női vezetőkről és a nők évszázadáról lesz szó. Az ismeretterjesztő magazin az év végéig egy tudományos szemlével is kiegészül: a HUG Review különszám a régió legfontosabb geoökonómiai, politikai földrajzi és geopolitikai tanulmányait gyűjti össze.