A korszak nyertesei egy könyvben

A 21. századot a legmodernebb térképek segítségével bemutató kötet Csizmadia Norbert Geopillanat című könyve, amely mostantól angolul is olvasható Geofusion címmel. A szerző az első érdeklődőknek számító vezető kínai egyetemeken is bemutatja a tanulmánykötetet, amely földrajzi, gazdasági és geopolitikai összefüggésekkel kalauzolja az olvasót az előttünk álló évszázad folyamataiba. A Geopillanat az év elején felkerült a Libri 100 legjobb könyvének 2017-es listájára.

Csizmadia Norbert könyve a legfrissebb elemzések és tanulmányok segítségével keresi a választ arra, hogy kik lesznek a korszak a nyertes nemzetei, közösségei, vezetői és hatalmai.

A 21. század felfedezőinek és geostratégiáinak feladata, hogy útmutatást adjanak a globális gazdasági és társadalmi kihívásokkal teli világhoz. Ehhez új térképekre van szükségünk, melyek nem nélkülözik a régiek bölcsességét és eszközeit, de kiegészítik őket a ma tudásával – tartja a szerző.

A könyv 100 újszerű térképpel, ábrával és infógrafikával segít megérteni azokat az összefüggéseket, melyek a századunk geopolitikai és geostratégiai döntései mögött állnak. A legújabb földrajzi és közgazdasági összefüggések alapján ad választ arra a kérdésre, hogyan is lássuk előre a globális folyamatokat.

A geoökonómia a földrajzból, a közgazdaságtanból, a társadalom-tudományokból, valamint a geopolitikából alkot egy új fúziós tudományt, mely a 21. század egyik meghatározó eleme lesz.

A speciális útikönyv szerzője Csizmadia Norbert a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány kuratóriumának elnöke, geográfus, geoökonómiai szakértő. Elkötelezett híve a geopolitikai szemlélet népszerűsítésének.

A szerző most Kínában népszerűsíti könyvét, amely ebből az alkalomból különleges borítót kapott.