A 16+1 Think-Tank hálózat tagjai közé választották a PAGEO Kutatóintézetet

2017 márciusától a Pallas Athéné Geopolitikai Kutatóintézete, 64. tagként bekerült a Kínai Társadalomtudományi Akadémia által összefogott közép-kelet-európai kutatóintézetekből álló „16+1 Think-Tank” hálózatba.

Kína és tizenhat közép-kelet-európai ország kapcsolatát koordináló „16+1 együttműködés”, részeként a Kínai Külügyminisztérium kezdeményezésére 2015-ben alapított Kína – Kelet-Közép-Európa Think Tank Hálózat (rövidebb néven „16+1 Think-Tank hálózat”) egy nemzetközi tudományos hálózat, amelynek a célja egy magas szintű együttműködés és információs rendszer kiépítése az érintett országok intézményei között. Az európai országok több mint hatvan kutatóintézetének a működését a Kínai Társadalomtudományi Akadémia fogja össze.

A „16+1 Think-Tank” hálózat intézményi alapot biztosít a közös kutatási tevékenységhez és a kutatók cseréjéhez. A kerekasztal-beszélgetések, szemináriumok és éves csúcstalálkozók alkalmával gazdasági, pénzügyi, oktatási, kulturális, beruházási kérdések kerülnek megvitatásra, annak érdekében, hogy támogassák Kína és a közép-kelet-európai régió, valamint az Európai Unió kapcsolatának a fejlődését.

Jelen együttműködés keretein belül a Pallas Athéné Geopolitikai Kutatóintézetnek lehetősége van nemcsak a regionális, hanem kínai intézményekkel is szorosabb kapcsolatot kialakítania, valamint közös kutatásokat kezdeményeznie nemzetközi szinten. Magyarországot képviselve pedig eredményesen segítheti érvényre juttatni az ország és a régió nemzetközi és külpolitikai érdekeit.

Honlap: http://16plus1-thinktank.com/