SzEEDSM doktori program tanévnyitó és SzEM-Jam 2019 szakmai rendezvény a Bölcs Várban

A Bölcs Vár adott helyet szeptember 7-én a Széchenyi István Egyetem és a Pallas Athéné Domus Sapientiae Alapítvány (PADS) közös angol nyelvű menedzsment és transzdiszciplináris doktori program negyedik tanévnyitó ünnepségének és a SzEM-Jam 2019 szakmai rendezvénynek.

Szép számban vettek részt a hallgatók és meghívott előadók illetve vendégek 2019. szeptember 7-én a SzEEDSM doktori program tanévnyitó rendezvényén a Bölcs Várban. Az eseményt a SzEM-Jam 2019 szakmai rendezvénye követte, amelyen rangos, nemzetközi szinten jegyzett tudományos folyóiratok szerkesztői beszéltek előadásaikban az ezen lapokban történő publikálás feltételeiről, menetéről. A szakmai rendezvény célja az volt, hogy a hallgatók megismerkedhessenek rangos, nemzetközileg elismert folyóiratok főszerkesztőivel, szerkesztőivel és segítséget kapjanak a sikeres, magas szintű tudományos folyóiratcikkek megírásához.

A rendezvény ideje alatt a hallgatók egyéni konzultációk formájában is lehetőséget kaptak az alábbi szerkesztőkkel és szerzőkkel való beszélgetésre: Peter Kelle, a Lousiana State University professzora, az International Journal of Production Economics folyóirat szerkesztője; Carmela Di Mauro, a University of Catania professzora, a Journal of Purchasing and Supply Management társszerkesztője; Keong Leong, a California State University professzora, aki több mint 30 éve publikál meghatározó gazdasági folyóiratokban; Frank Füredi, a University of Kent professzor emeritusza.

Az előadások után a doktori képzés hallgatói beszámoltak kutatásaik haladásáról, a következő tanévre vonatkozó publikációs és kutatási terveikről. A doktoranduszokat négy bizottság hallgatta meg, melyeket az említett külföldi professzorok vezettek. A hallgatók visszajelzéseket és tanácsokat kaptak kutatási és publikációs elképzeléseikkel kapcsolatban.

A SzEM-Jam 2019 szakmai rendezvényről további részleteket olvashat a SzEEDSM doktori program honlapján.