Nemzetközi magyar matematikaversenyt rendeztek a PADS támogatásával

Az idei tanévben a PADS Alapítvány támogatásával rendezték meg a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyt. A verseny 2016. évi szervezést a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány (MATEGYE) Alapítvány valósította meg, a helyszíne Kecskemét volt.

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány célja, hogy a lehető legszélesebb körben, és a lehető legsokrétűbben megszólítsa, és a matematikai gondolkodás fejlesztésében támogassa a magyar anyanyelvű, az anyaországban és a határokon túl élő általános iskolai és középiskolai tanulókat. A PADS  és a METEGYE céljai összekapcsolódnak, ezért is biztosított az PADS Alapítvány támogatást a Nemzetközi Magyar Matematikaverseny lebonyolításhoz.

A Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen Felvidék, Kárpátalja, Vajdaság, Erdély és Magyarország  általános iskolás korú diákjainak egy-egy csapata vesz részt, összesen 200-250 fő. A verseny célja a magyar anyanyelvű, matematikában tehetséges diákok, és a kollegák közötti jó kapcsolatok kialakítása. Első alkalommal 2014-ben szervezték meg ezt a versenyt, Felvidéken. A 2. verseny helyszíne Nagyvárad volt.