Rangos díjjal ismerték el a Palllas Athéné Domus Concordiae Alapítvány kuratóriumi elnökének munkáját

Kárpát-medencéért Nívódíjban részesült Naszvadi György, a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki egész életében elkötelezett volt a külhoni magyarság támogatása iránt. Az általa vezetett PADOC Alapítvány jelentős összeggel támogatja a külhoni magyar közösségek anyanyelvi oktatását és a minőségi képzéseket.

A Kolozsvári magyar napokon hirdették ki a 19. Magyar Termék Nagydíj pályázat határon túli győzteseit, melynek keretében a Kárpát-medencéért Nívódíj kitüntetését Naszvadi György, a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány Kuratóriumának elnöke kapta. Naszvadi György egész életében elkötelezett volt a külhoni magyarság iránt és szívügyének tekintette helyzetük segítését.

A Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány a megalakulása óta eltelt két évben közel 890 millió forinttal támogatta a külhoni magyar közösségek oktatását, ismereteinek bővítését, ezen belül a  pénzügyi és közgazdasági felsőoktatást, illetve a pénzügyi ismeretek minél szélesebb körű terjesztését és ebben az évben újabb egymilliárd forint áll rendelkezésre a külhoni magyar közösségek oktatásfejlesztési célú támogatására.

A Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány támogatásának köszönhetően a külhoni oktatási partnerintézményekben pénzügyi mesterképzés és doktori iskolák indulnak, új ösztöndíj-lehetőségek nyílnak meg, műhelymunkák, idegen nyelvi képzések, középiskolások számára meghirdetett felvételi előkészítő programok kezdődtek el. A fentieken túl az Alapítvány több tudományos konferenciát, szakkollégiumi programot, esettanulmányi versenyt, kutatást, oktatást segítő taneszköz és tananyag-fejlesztési programot, valamint mobilitási projektet támogat.

A pályázatokon minden külhoni magyar oktatásban szerepet vállaló intézmény részt vehet, legyen szó egyetemekről, közoktatási intézményekről, szakkollégiumokról és diákszervezetekről, egyesületekről vagy alapítványokról, de egyes kiírásokra magánszemélyek is pályázhatnak.