Mérföldkőhöz érkezett az új Campus építkezése Kecskeméten

Felavatták a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. Oktatási épületének legmagasabb pontját, amely jövő szeptembertől a Neumann János Egyetem  Gazdaságtudományi karának ad majd otthont. Az innovatív oktatási épületben összesen 226 helyiséget alakítanak ki a beruházás során, többek között létesül egy több mint 800 négyzetméteres aula, három 120 fős közepes előadó, 15 szemináriumi terem, 41 iroda és további szintenkénti tanszéki könyvtárak is. 

Mérföldkőhöz érkezett a Neumann János Egyetem Campus komplexumának kivitelezési folyamata. A hagyományoknak megfelelően megtartott bokréta-ünnepséggel tisztelegtek az eddig elvégzett munka előtt az esemény résztvevői.

A Campus építkezése beleilleszkedik Kecskemét legújabb kori történelmének dinamikus fejlődésébe, mely révén a térség Magyarország meghatározó gazdasági központjává kíván válni. Kecskeméten, az egykori kórház területén, az Izsáki úton nemcsak a város, hanem a régió történetének eddigi legnagyobb felsőoktatási projektje kezdődődött meg.

A város komplex fejlesztési tervével összhangban, 2018 szeptemberére a Gazdaságtudományi Karnak is helyet adó, új Campus komplexummal bővül a kecskeméti Neumann János Egyetem.

Az építkezés 2017. február 24-én kezdődött meg, az oktatási épület kivitelezését az 5,5 hektárnyi területen a ZÁÉV Építőipari Zrt. nyílt közbeszerzési eljárás útján nyerte el. Az új és jövőbe mutató épületegyüttes építéséhez eddig 11.053 m3 betont 1.684 tonna betonacélt használtak fel, amely 1.285 Kecskeméten gyártott B-Klasse tömegének felel meg. A kivitelezési szerződés értéke 11,9 milliárd forint. Mára az épület építkezése elérte legmagasabb pontját, a 18,5 métert.

Az oktatási épületben összesen 226 helyiség kerül kialakításra, többek között létesül egy 824 négyzetméteres aula, 11 szemináriumi terem, 41 iroda, két 120 fős közepes előadó, valamint tanszékvezetői irodák, tanszéki könyvtár és konzultációs szobák is.

Az innovatív oktatási épület rendelkezik majd vizualizációs teremmel, stúdióval és egy tőzsdetojásnak elnevezett pénzügyi elemzőközponttal is. Az épület az egyetemi oktatási funkció mellett konferenciák, előadások, kiállítások, szakmai továbbképzések és egyéb nyitott rendezvények helyszínéül is szolgálhat majd.