Megnyílt a Fiatal Tehetségek Programjának kecskeméti központja

Jókedv, családias légkör, játékosság, változatosság. Ez jellemzi a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetségek Programját, melynek kecskeméti központját december 16-án, szombaton nyitották meg a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karán.

Szombaton végre megnyílt a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetségek Programjának kecskeméti központja. A felső tagozatos általános iskolások számára megálmodott, teljes mértékben költségmentes oktatásnak a Neumann János Egyetem Pedagógiai Kara ad otthont.

Az eddigi tapasztalatok alapján, a gyermekek még szombaton is szívesen vesznek részt a programon. Nem vágynak arra, hogy játszással üssék el az idejüket. Részben azért történhet ez, mert az órák során törekszenek játékos feladatokkal felkelteni a kicsik érdeklődését. Új barátok, újfajta rálátás a világra, változatosság, kaland, jó közösség, kihívás. A tanulók ezekkel a szavakkal jellemezték ezt az újfajta oktatási tevékenységet.

A FIT Program a Magyar Nemzeti Bank alapítványai, a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA), aPallas Athéné Domus Mentis Alapítvány (PADMA), a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány(PADI), a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány (PADE), valamint a Neumann János Egyetem támogatásával valósul meg.