Könyvbemutató a PADMA székházban

1944–45 történetét mutatja be, kecskeméti szemmel, dr. Merétey Sándor levelein keresztül a Hiteles hivatás című könyv, melyet csütörtök délelőtt mutattak be a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány székházában. Létrejöttét az alapítvány támogatta.  

Ma már bárki megtudhatja, mi történt 1944-45-ben közvetlen a front előtt, hogy ment át a front Kecskeméten, és milyen állapotban volt a város az ezt követő időszakban.

A PADMA alapítvány által támogatott – Hiteles hivatás – című könyv azokat a leveleket tartalmazza, melyeket dr. Merétey Sándor írt családjának 1944 októberétől 1945 márciusáig. A hivatalos bemutatón Varga László, az alapítvány kurátora elmondta, nincs még egy olyan kordokumentum ezekről a hónapokról, mint a most megjelent könyv. Az egykori kecskeméti gyermekorvos ugyanis minden nap, naplószerűen leírta családjának, a vele és körülötte zajló dolgokat.

A könyv megszületésének hátteréről dr. Géra Eleonóra egyetemi docens, a kötet szerkesztője mondott el érdekes részleteket, dr. Merétey Sándor unokája, dr. Fekete Ágnes pedig szemelvényeket olvasott fel a műből. Az eseményt a Kecskeméti Református Gimnázium tanulóinak szavalatai tették teljessé.

A PADMA által támogatott könyv minden iskolai könyvtárba eljut a közeljövőben.