Indul Kecskemét városának eddigi legnagyobb felsőoktatási projektje

Megkezdődik Kecskemét történetének eddigi legnagyobb felsőoktatási projektje,a Pallasz Athéné Egyetem új Campusának oktatási épülete 2018 nyarán készül el. Az építkezést irányító Kecskeméti Duális Oktatási Zrt. az első ütem kivitelezésére nyílt közbeszerzési eljáráson választotta ki a legjobb ár-értékarányt tartalmazó ajánlatot benyújtó ZÁÉV Építőipari Zrt.-t. A Pallasz Athéné Egyetem szakemberei által elkezdett duális képzés rendkívül sikeres és a vállalati partnerek révén igazi életpályát kínál a hallgatóknak.

Sikeresen lezárult a Pallasz Athéné Egyetemi CAMPUS I. ütemének kivitelezési és kiviteli tervezési feladatainak elvégzésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárás. Az ajánlattevők az I. ütemre kiírt eljárásban az Oktatási épület kivitelezésre, valamint a hozzá kapcsolódó infrastrukturális beruházások megvalósítására adhattak ajánlatot. A kivitelezésre kiírt, uniós eljárásrend szerint lebonyolított nyílt közbeszerzési eljárás része volt továbbá, a teljes Campus komplexum kiviteli tervdokumentációjának elkészítésére vonatkozó tervezői megbízás is.

Az ajánlatadási határiőre három gazdasági szereplő nyújtotta be ajánlatát, melyek közül a legjobb ár-érték arányt tartalmazó, érvényes ajánlatot a zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. adta. A vállalkozási szerződés aláírását a munkaterület hivatalos átadása követi. Az elfogadott ütemezés szerint az Oktatási épület átadása 2018 augusztusában várható, ennek köszönhetően az egyetemi oktatás már az új épületben indulhat meg a 2018/2019. tanévben. A kivitelezés becsült értéke 11,9 milliárd forint.

A beruházás alapja a „Smart University” fejlesztési koncepció, amely révén a Pallasz Athéné Egyetem diákjai a legmodernebb technológiák segítségével tanulhatnak majd.  A város „Nyugati-kapu” fejlesztési övezetében 5,5 hektáros területen több mint 30 ezer négyzetméteren öt épület, oktatási, igazgatási-adminisztrációs, könyvtár, kollégium, és kulturális központ épül fel. Az építés feladatát a Pallas Athéné Alapítványok által létrehozott Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. látja el.