Az ország legmodernebb egyetemi kampusza épül Kecskeméten

Közgazdász diplomával a zsebben átlagosan akár évi négymillió forinttal magasabb jövedelemre számíthatnak a hallgatók Pázmándi Kinga, a Neumann János Egyetem új karának dékánja szerint.  Kecseméten épül az ország egyik legmodernebb egyetemvárosa, és a gazdaságtudományi képzés is óriási lendületet kapott. A kecskeméti Gazdaságtudományi Kar mellett szól a csúcsmodern kampusz, a tapasztalt oktatók, a biztos finanszírozást nyújtó ECO ösztöndíjrendsze és a dinamikus vállalati környezet – véli a dékán. 

Az ország egyik legizgalmasabb gazdasági képzése

“Aki a kecskeméti Gazdaságtudományi Karon kezdi meg tanulmányait, ultramodern környezetbe érkezik. Talán a legnagyobb hazai oktatási beruházás zajlik Kecskeméten, egy teljesen új egyetemváros épül, hogy 2018 szeptemberétől otthont adjon a gazdasági alap- és mesterképzéseinknek” – fogalmazott Pázmándi.

Az oktatókról elmondta, hogy több évtizedes felsőoktatási tapasztalattal rendelkező “oktatói műhely” érkezett Kecskemétre, többségük a budapesti  nagyegyetemektől, mint például a BME a Corvinus vagy az ELTE. Sokan közülük hosszú évekig vállalati felsővezetőknek tartottak képzéseket, ők oktatták az elmúlt két évtizedben az MBA (Master of Business Administration) programban végzettek jelentős hányadát.  

Az MBA képzést illetően az egyetem távlati tervei igen ambiciózusak, 2017-ben együttműködési megállapodás született a világ negyvenedik legjobb egyetemeként számon tartott kínai Fudan Egyetemmel egy nemzetközi MBA képzés létrehozásáról.

A GTK oktatógárdájának megérkezésével a műszaki menedzser képzés is megújul Kecskeméten, a nagymúltú GAMF Műszaki és Informatikai Kar és a GTK stratégiai együttműködésében.  A gyakorlatias képzés kiváló lehetőség a műszaki-informatikai iránytól nem idegenkedő felvételizőknek, hiszen állami finanszírozású képzésben, a modern ipari csúcstechnológiák alapjait is jól ismerő, keresett és sikeres menedzserré válhatnak.

Anyagilag is megéri

A dékán elmondta, hogy Kecskeméten emberléptékű, nyugodt környezetre találnak a diákok. A kari vezetésnek határozott célja, hogy a továbbtanulásra bíztassa azokat is, akiket kishitűségük, vagy az egyetemi tanulmányok költségeitől való félelem eltántorítana életük legjobb befektetésétől. 

Kijelenthető ugyanis, hogy az egyetemi diploma “életre szóló befektetés rövid megtérüléssel”. Neumannos gazdasági alapdiplomával akár évi bruttó 2,26 millió forinttal többet lehet keresni, mint középfokú végzettséggel, mesterdiplomával ez több, mint bruttó 4 millió forintot is jelenthet évente.

A kecskeméti közgazdászképzést ráadásul - a PADMA jóvoltából - innovatív ösztöndíj program támogatja, ami előre kiszámítható, biztos fnanszírozási segítséget nyújt az érintetteknek. “Kecskemét úttörő szerepet játszott a duális képzés meghonosításában is, ami hasznos vállalati tapasztalatot, és anyagi segítséget jelent a duális hallgatóinknak” – jegyezte meg a dékán.

Pázmándi Kinga kiemelte: “képzési filozófiánk, hogy nem a kitűnő középiskolai eredmények, hanem a motiváció a biztos recept a sikerhez. Az egyetemi közegben – ha az oktatók is elkötelezettek emellett - könnyen magára találhat bárki, aki komolyan veszi magát. A közgazdászdiploma tehát valóban elérhető álom annak, aki a kecskeméti GTK képzéseit választja.”