A PADI Alapítvány 2015-ös eredményei és beszámolója

Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány (PADI) 2015. április 10-én jött létre. A működési feltételek megteremtését, a szervezeti struktúra felépítését és a szabályzatok létrehozását követően az Alapító Okiratban megfogalmazott célok megvalósításához szükséges előkészítő munka került a középpontba, különös figyelmet fordítva a Kárpát-medencei innovációs tér kialakítására.

 

A Kárpát-medencei innovációs tér kialakításának részeként elkezdődött annak a szakértői munkacsoportnak az összeállítása, melynek közreműködésével 2015-ben elindulhatott az Alapítvány által megteremteni kívánt Kutatási– és Tudásközpont szakmai koncepciójának létrehozása.

A Kárpát-medencei innovációs tér és az Alapítvány Kutatási- és Tudásközpontjának jövőbeni bázisa a II. kerületben elhelyezkedő, az MTA volt kémiai kutatóintézetének épületegyüttese, és az I. kerület Döbrentei utcában található irodaháza lesz, mely ingatlanok 2015-ben az Alapítvány tulajdonába kerültek.

2015 decemberében Dr. Matolcsy György jegybankelnök fővédnökségével, több mint tíz neves előadóval megrendezésre került az „Innovatív vállalkozások a Kárpát-medencében” című konferenciasorozat első rendezvénye, mely 2016-ban további 4 helyszínen folytatódott. Az Alapítvány 2016. tavaszára az innovatív kis-és középvállalkozások részére szakmai és kapcsolatteremtési konferenciasorozatot szervezett “Erősödő Kárpát-medencei magyar vállalkozások” elnevezéssel.

Az első rendezvényre Szabadkán került sor, melyet Révkomárom és Beregszász követett, a tavaszi sorozat utolsó eseménye pedig 2016. május 25-én Marosvásárhelyen került megrendezésre. A szakmai napok célja, a PADI célkitűzéseivel összhangban, a helyi exportképes, vagy azt megcélzó innovatív magyar vállalkozások fejlesztése, segítése.

Hosszú távú befektetésként értékmegőrzési, illetve értéknövekedési, valamint portfolió diverzifikációs célokból vásárolt Kovásznai György festmények nemzetközi kiállításon történő bemutatásának szervezése elkezdődött.

2015-ös könyvizsgálói jelentés
2015-ös beszámoló kiegészítő melléklete
2015-ös beszámoló és közhasznúsági melléklet