A CERN központjában szerezhetnek innovatív ismereteket a magyar fizikatanárok

A Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásának köszönhetően tovább működhet a magyar fizikatanárok továbbképzése

Fizikatanárok szakmai továbbképzését támogatja a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány. A támogatásnak köszönhetően, az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont szervezésében 25 fizikatanár utazhat és vehet részt szakmai programokon a CERN-ben.  

A Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány célja az oktatásinnováció támogatása, a tudásteremtés ösztönzése és oktatási módszerek színvonalának fejlesztése. Ezen célok megvalósítása érdekében támogatja a hazai modern, innovatív természettudományi képzés fejlesztését.

Az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) aktív tagországaként Magyarország évi rendszerességgel küld magyar fizikatanárokat egy hetes továbbképzésre a szervezet székhelyére. A tanárprogram keretében a résztvevők olyan elméleti és gyakorlati szinten is hasznosítható tudásra, tapasztalatra tesznek szert, amit itthon kamatoztatnak. A tíz éve futó program 2017-es megvalósítást - az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont pályázatára -  a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatja 3,5 millió forinttal. A CERN, az európai országok egyesített részecskefizikai laboratóriuma, a világ legnagyobb kutatóintézete fennállása óta foglalkozik szervezett oktatással.