Újabb nemzetközi sikert arattak a Pallas Athéné kiválósági ösztöndíjasok

Ismét kiemelkedő nemzetközi eredményt értek el a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatos hallgatói, akik mindkét selejtezőcsoportukat megnyerve jutottak a mexikói Business & Management Case Competition esettanulmány-verseny nagydöntőjébe, ahol végül a második helyet szerezték meg.

2019. október 28. és november 2. között rendezték meg a mexikói Guadalajarában a Business & Management Case Competition esettanulmány-versenyt, 12 egyetemi csapat részvételével. A verseny két selejtező fordulóból és egy nagydöntőből állt össze. A kolozsvári csapatot Barabási Tamás (Gazdasági informatika, 3. év, Székelyudvarhely), Boga Balázs (Menedzsment, 2. év, Marosvásárhely), Izsák Réka (Pénzügy és bank, 2. év, Csíkszereda) és Jakó Zsolt (Menedzsment, 3. év, Marosvásárhely) képviselték. Barabási Tamás és Jakó Zsolt 2019. júniusában kaptak egy tanévre szóló Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjat a PADE Alapítványtól. A csapat felkészítő tanárai dr. Szász Levente egyetemi tanár, dr. Györfy Lehel-Zoltán egyetemi docens és dr. Rácz Béla-Gergely egyetemi adjunktus voltak.

Az első fordulóban a csapatok a világ egyik vezető pékipari vállalatának, a Bimbo Groupnak készítettek stratégiát. Ebben a fordulóban kiválóan teljesített a kolozsvári csapat, akik a University of Washington és a kanadai University of Alberta csapatát megelőzve végeztek a csoport első helyén.

A második fordulóban egy helyi tequilagyártó vállalat számára kellett nemzetközi értékesítési stratégiát kidolgozni. A kolozsvári csapat ebben a fordulóban is nagyszerű teljesítményt nyújtott, így ismét csoportelső helyen végzett az amerikai University of Vermont és a skóciai University of Glasgow csapata előtt, elnyerve ezzel a jogot, hogy a verseny nagydöntőjében szerepelhessen.

A nagydöntőbe a négy legjobb teljesítményt nyújtó egyetem csapata jutott be, ahol a kolozsvári fiatalok ismét kiváló produkciót bemutatva végül a dobogó második fokára állhattak fel.

A kolozsvári magyar közgazdász hallgatók e kiemelkedő eredményt röviddel azután érték el, hogy a Norwegian School of Economics nemzetközi esettanulmány versenyén szintén második helyezést szereztek, alig mintegy két hét után megismételve az erdélyi magyar nyelvű közgazdászképzés máig legkiemelkedőbb hallgatói teljesítményét.

(A kép forrása: BBTE Kommunikáció és PR iroda)