Új és modern számítógépekkel gazdagodott az erdélyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum

Egy egész informatikai termet sikerült új számítógépekkel berendezni a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceumban. A 460 éves múlttal rendelkező iskolában ennek köszönhetően most már modern eszközökkel oktathatják a diákokat. A gépeket a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány pályázatán nyert pénzből vásárolták, amely támogatásról még a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány kuratóriuma, a PADE Alapítvány jogelődje döntött 2017 áprilisában.

Harminc számítógépet, öt nagyteljesítményű fénymásolót és öt interaktív táblát, valamint vetítővásznat vett a Studium-Prospero Alapítvány a Bolyai Farkas Líceum diákjainak a PADE Alapítvány pályázatán elnyert összegből.

Az interaktív táblákat a történelem, a földrajz, az idegen nyelv és az informatikai termekben szerelték fel. A fénymásolókat a tanári szobákban és a könyvtárban helyezték el. Az új gépeket az iskola alagsorában állítoták munkába egy most felújított teremben.

Az eszközök átadóján elhangzott: a számítógépek 1100 tanuló és 80 tanár mindennapi tevékenységét könnyítik meg.

A beszerzéshez a PADE alapítvány mintegy nyolcmillió forinttal járult hozzá, amelyhez a Bolyai Collegium Alapítvány közel 2 és fél millió forintot adott az intézményben tanulók szüleinek adományából. Ennek köszönhetően összesen 11 millió forint értékű eszközzel lett gazdagabb a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum.