A PADE Alapítvány támogatásával valósul meg a Dunaújvárosi Egyetem gazdasági kompetenciákat fejlesztő programja

A Dunaújvárosi Egyetem fő célkitűzésének tekinti, hogy a műszaki és informatikai tudományágak, valamint a hozzájuk kapcsolódó kutatások területén az országban és nemzetközi szinten is biztos szakmai tudást nyújtson hallgatói számára. Ennek megvalósítása érdekében az Egyetem pályázatot nyújtott be a PADE Alapítványhoz, melynek során 30 millió forintos támogatásban részesült.

Az Alapítvány támogatásával a Dunaújvárosi Egyetem 2018 őszén olyan projektet indíthatott el, melynek célja a Társadalomtudományi Intézet gondozásában lévő Gazdálkodási és Menedzsment BA szakos hallgatók extracurriculáris gazdasági kompetenciáinak fejlesztése. A projekt négy alprogramból épül fel, mely a gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatók számára biztosít különböző lehetőségeket a szakmai és az egyéni fejlődésben egyaránt.

Az alprogramok a következő területeken valósulnak meg: online kurzusok kidolgozása és online képzés biztosítása, konferenciák szervezése, nemzetközi oktatói és hallgatói mobilitások megvalósítása és nyári egyetem szervezése.

A program keretén belül október elején elindulhatott az Egyetem extracurriculáris kompetenciákat fejlesztő online képzése, elsősorban a gazdász hallgatóknak, de lehetőséget kínálnak az egyetem más szakon tanuló diákjainak is a kurzusok elvégzésére. A két féléves képzés első félévének témáiban elsősorban az egyénre koncentráltak, a második félében pedig a társadalom és az újszerű törekvések bemutatása kerül a középpontba.

2018. októberében a Társadalomtudományi Intézet Gazdálkodási és Menedzsment BA szakos 2-3. évfolyamos hallgatói tanulmányi kiránduláson vettek részt Portugáliában. Partneregyetemük, a Leiria városában található Instituto Politecnico de Leiria fogadta a Dunaújvárosból érkezett hallgatókat. Az öt napos program során megismerték a portugál egyetem, azon belül a Gazdálkodási és Menedzsment szak működésének financiális hátterét, valamint részt vehettek több szakmai kurzuson és képzésen.

A novemberben rendezett Tudományos Héten izgalmas előadások várták az egyetemistákat, ahol többek között a globális és regionális klímaváltozások aktuális vonatkozásairól, vagy a hazai közlekedésfejlesztés sürgető kérdéseiről is hallhattak szakmai előadásokat.

A PADE Alapítvány támogatásával megvalósuló projektet nyári egyetem zárja majd, ahol hat héten keresztül különböző képzéseken fejleszthetik kompetenciáikat a hallgatók, valamint olyan interaktív műhelyeket is szerveznek majd, melyek hozzájárulnak az egyetemisták munkaerőpiaci elhelyezkedésének elősegítéséhez.