Pénzjelek program a PADA támogatásával

A Pénzjelek Program megvalósítására a PADA Alapítvány 2017. júliusában támogatási szerződést kötött a Jel Alapítvánnyal hallássérültek számára jelnyelvi oktató videók elkészítésére és azok közzétételére.

Hallássérültek generációi nőnek fel olyan módon, hogy az alapfokú oktatás körébe tartozó tantárgyakat, mint például a matematika, csak rendkívül alacsony szinten tudják elsajátítani. E hiányok pótlására felnőttkorban már nagyon kevés esély adódik, így a siketek jellemzően hiányos ismeretekkel rendelkeznek a pénzügyekkel kapcsolatban. Sajnos ez számos negatív következménnyel járhat mindennapi életüket tekintve, holott alapvető emberi jogi törekvés lenne a fogyatékossággal élő személyek önálló életvitelének elősegítése. A hiányos pénzügyi ismeretek visszaélésekre is lehetőséget adnak, így az adósságcsapdába taszító személyi hitelek és a magas hozammal kecsegtető bizonytalan befektetések kínálóinak kedvelt célpontjai lehetnek a hallássérült emberek.

A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány támogatásával a hallássérültek számára olyan tudástár, információs bázis jött létre, mely jelnyelvi videókban magyarázza el a pénzügyben fontos kifejezéseket, szereplőket, szabályokat.

Az oktatató videók az alábbi honlapon érhetőek el: https://www.jelalapitvany.org/penzjelek