Ösztöndíjprogram a felemelkedésért

Hat Tisza-menti hátrányos helyzetű településen él az az ötvenkét – hazai és határon túli felsőoktatásban tanuló – hallgató, akiknek a tanulmányait ebben a félévben is ösztöndíjjal segíti a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány. 

A Tiszaroff, Tiszabura, Tiszagyenda, Kőtelek, Tiszasüly és Tiszabő településeken működő, harmadik félévében járó program mostani díjazottjai közül huszonketten részesültek a legjobb tanulmányi eredményekért is járó havi 50 ezer forintos ösztöndíjban. Négy hallgatót havi 45 ezer forinttal támogat a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány, 13-13-an pedig havi 40 ezer, illetve 35 ezer forintot kapnak azért, hogy maradéktalanul a tanulmányaikra koncentrálhassanak.

A Tiszaroffi Ösztöndíjprogram legfontosabb célja ugyanis az, hogy a kistérség diákjai számára megkönnyítse a tanulást, a boldogulást és egyúttal enyhítsen az érintett családok terhein. A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány és a volt Szolnoki Főiskola – most már Pallas Athéné Egyetem – tulajdonában álló Merkating Nonprofit Kft. által először a 2015/2016-os tanév első félévében meghirdetett pályázaton a három félév alatt 64 hallgató indult eredményesen. Közülük 35-en mindhárom alkalommal részesültek már a támogatásban, nyolc hallgatónak két félév során segít immáron az ösztöndíj, 21-en pedig egyszer részesültek a juttatásban.

A programba a diákok már tanulmányaik első félévétől bekapcsolódhatnak, amennyiben a hat település valamelyikén élnek. A minél jobb tanulmányi eredmények elérésére azzal ösztönzi a pályázat kiírója a diákokat, hogy sávosan alakította ki az ösztöndíj-rendszert. Ennek alapján több havi juttatás jár a magasabb átlagért már akkor is, ha az jobb, mint a kari eredmény.