Ösztöndíjjal is tanulhatunk a Cambridge-i Egyetemen

Ha a világ legjobb egyetemeire gondolunk, akkor elsőként jutnak eszünkbe a többszázéves múltú angliai egyetemek, mint Cambridge és Oxford. Ezeken az egyetemeken a magas képzési színvonalért azonban mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. Ebben segít a PADA Alapítvány ösztöndíja, amely lehetőséget teremt arra, hogy még több tehetséges magyar hallgató tanulhasson a világ legelismertebb egyetemei közé tartozó intézményben. 

A Cambridge-i Egyetem és a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány 2015 februárjában kötött együttműködési megállapodást, amely keretében azok a hallgatók, akik sikeres felvételt nyertek az egyetemre pályázhatnak az alapítvány ösztöndíjára. A PADA Alapítvány eddig két magyar diák egy-egy éves mesterképzését támogatta a University of Cambridge Közgazdasági és Pénzügyi Tanulmányok szakán. Az egy hallgatóra jutó éves támogatás legfeljebb 11 millió forint, amelyből a vendéghallgató egy akadémiai évre esedékes tandíja és ösztöndíja fedezhető. A kiválasztást a nemzetközi ösztöndíjprogramokért felelős Cambridge Commonwealth and International Trust szervezet fogadja és koordinálja.

A PADA Alapítvány által biztosított támogatás teljes egészében fedezi az ösztöndíjat, valamint marad körülbelül 5 ezer fontnyi összeg, ami a szállást fedezi- mondta el Végső Tamás, az alapítvány támogatásával a Camridge-i Egyetemen sikeresen végzett hallgató.  A jelentkezésről elmondta: az egyetemi jelentkezés leadásakor meg kellett jelölni azt, hogy külön szeretnénk-e valamilyen ösztöndíjat megpályázni a Cambridge Truston keresztül és ha igen, pontosan mi ez az ösztöndíj. Emellett a Cambridge Trustnak is le kellett adni egy úgynevezett Personal Statement-et, hogy miért szeretném megpályázni az ösztöndíjat. Az elbírálás nagyon gyorsan ment, mivel februárban kaptam meg az egyetemtől az értesítést, hogy felvettek és április vége felé a Cambridge Trust-tól, hogy megkaptam az ösztöndíjat.

A hallgató Economic Research nevű mesterszakon végzett, ami elméleti közgazdaságtan oktatásnak felelt meg. Cambridge-ben a mesterszak egy éves, viszont 12 hónapig tart, tehát ténylegesen szeptember elejétől augusztusig van oktatás.

További információ és jelentkezés: www.cambridgetrust.org