Megjelent a Fiatalok Európában Konferencia legújabb tanulmánykötete

Megjelent a „Fiatalok Euróbában” című kötet, amely a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA) támogatásával 2017. november 24-25-én Pécsett megrendezett konferencia tanulmányait tartalmazza.

Az esemény célja a tudományágak közötti párbeszéd elindítása volt, méghozzá az Európai Unió és a csatlakozás előtt álló országok fiatal értelmiségi köreinek bevonásával. A tagországokban élők pontos ismeretekkel rendelkeznek az unió adottságairól, a csatlakozási szándékozó országok fiataljai pedig új szemlélettel járultak hozzá a kétoldalú, de közös célú kommunikációhoz. A Római Szerződés aláírásának 60. évfordulója alkalmából áttekintették az európai integráció elmúlt hat évtizedének eredményeit a gazdasági fejlődés, a jogrendszer, a tudományos innováció, a fenntarthatóság és az esélyegyenlőség területén.

A rangos plenáris és szekció-előadások lehetőséget teremtettek a doktorandusz hallgatók és fiatal kutatók számára kutatási területeik bemutatására.

A lektorált tanulmányokat a PADA támogatásával nyomtatott kötetben (IV. Fiatalok EUrópában Konferencia) publikálták, amely az alábbi linken is elérhető:

https://fiatalokeuropaban.hu/wp-content/uploads/2015/09/IV-FEU-ko%CC%88tet.pdf