Cáfolat: nem épül semmilyen Matolcsy-borozó

Valótlan információk jelentek meg egyes sajtóorgánumokban a Pallas Athéné Domus Animae (PADA) Alapítvány épülő doktori iskolájával kapcsolatban.  

A PADA Alapítvány egy Magyarországon egyedülálló, nemzetközi oktatóbázissal és hallgatói körrel rendelkező, angol nyelvű interdiszciplináris doktori iskolát hoz létre a Régi Budai Városháza épületében, amely évek óta romos állapotban, üresen állt.  Az Alapítvány az ingatlant teljes körűen felújítja, és abban a közösség érdekeit szolgáló magas színvonalú oktatási és tudományos intézményt  hoz létre. A tervek szerint az épület földszinti szintje mindenki számára nyitott lesz, ezen a szinten étterem, kávézó, valamint magyar borokat és a hazai kézműves termékeket (pl.:sajtok, tejtermékek) népszerűsítő szakbolt és egy angol nyelvű könyvesbolt kap helyet. A kereskedelmi egységeket nem az alapítvány fogja üzemeltetni.

2015 őszén kezdődtek el az épület teljes körű helyreállítási és átalakítási munkálatai, ennek befejezése 2016 végén várható. Jelenleg az építkezés az érdeklődők számára kívülről bármikor megtekinthető.

Oktatási és tudományos célú ingatlanberuházásairól a PADA 2014. december 9-én adott ki először tájékoztatást http://www.padabudapest.hu/pada/?p=638, az alapítványi projektekről az alapítvány honlapján rendszeresen frissülő információk olvashatóak.