A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány a Legfőbb Ügyészséghez fordult Tóth Bertalan valótlan állításai miatt

A Pallas Athéné Domus Animae  Alapítvány visszautasítja Tóth Bertalan országgyűlési képviselő Legfőbb Ügyészség részére megküldött feljelentését és alaptalan vádaskodását, mely az MSZP honlapján található. Az alapítvány megküldte a Legfőbb Ügyészség részére részletes észrevételeit, és az azokat alátámasztó dokumentumokat.

Dr. Tóth Bertalan feljelentése teljességgel alaptalan, valótlan állításokat tartalmaz, mely  része annak a politikai lejárató kampánynak, amelyet az elmúlt időszakban az alapítványokkal szemben folytattak. Miután az alapítvány törvényesen eleget tett adatkiadási kötelezettségének, Tóth Bertalan az adatokat helytelenül értelmezve – rendre szándékosan félremagyarázva – fogalmazta meg a Legfőbb Ügyészséghez elküldött feljelentését.

Az Alapítvány – a feljelentésben tett állításokkal ellentétben – nem hamisított meg közérdekű adatokat, nem változtatott meg adatokat. Az alapítvány az Ügyészséghez fordul, hogy vizsgálja meg, Tóth Bertalan feljelentése a hamis vád törvényi tényállását megvalósította-e.

A Pallas Athéné Alapítványok átláthatóan és jogszerűen működnek, az alapítványok kuratóriuma mindig a céloknak megfelelő, gondos és takarékos felhasználás elve alapján hozzák meg döntéseiket. Az Alapítványok felelősségteljes és eredményes működésének köszönhetően megőrizték és gyarapították vagyonukat, alapításuk óta közel 800 pályázatot támogattak. A június végi állapot szerint az alapítványok tovább növelték vagyonukat 870 millió forinttal, így alapításuk óta 1,72 milliárd forinttal növelték a közvagyont.