A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány 247 millió forinttal támogatja a gazdasági doktori képzést Győrben

Elindult a Magyar Nemzeti Bank és a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány által támogatott transzdiszciplináris doktori képzés a győri Széchenyi István Egyetemen. A Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola angol nyelvű, gyakorlatorientált doktori képzésén 24 doktorandusz hallgató kezdte meg tanulmányait.

Új, az országban egyedülálló angol nyelvű doktori specializáció indult el a Magyar Nemzeti Bank és a győri Széchenyi István Egyetem megállapodásának a keretében.  A gyakorlatorientált doktori képzés megvalósítását a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány 247 millió forinttal támogatja, ebből 72 millió forintot fordítanak a hallgatók ösztöndíjára. A specializáció keretében nem az egyetemi-oktatói utánpótlás nevelése a cél, hanem a gyakorlati életben már bizonyított, és már szakmai tapasztalattal bíró szakembereknek ad többlettudást és lehetőséget a PhD-cím elnyerésére.

Az új specializáció oktatásában az egyetem kutatói és oktatói mellett külföldi, nemzetközileg elismert professzori kör is részt vesz. Az idei tanévben három vendégoktató is tart kurzusokat a hallgatóknak; Krishna S. Dhir, az University of Hawaii professzora, Markku Juhani Kuula, a Helsinki School of Management gazdasági professzora és Srinagesh Gavirneni, a Cornell University professzora.

Az egyetem és a jegybank május 4-én kötött együttműködési megállapodást, melynek keretében a Magyar Nemzeti Bank szakmai támogatásáról biztosította a Magyarországon  kuriózumnak számító képzést, amelynek célja, hogy olyan széles látókörrel és nyitott gondolkodással rendelkező doktoranduszokat képezzen, akik majd vezető szerepet tölthetnek be Magyarország és a Kárpát-medencei régió társadalmi-gazdasági életében – írták.

(Képünkön Vastag Gyula professzor, a SzEEDSM programigazgatója.)