A globalizáció világából a technológia korába tart a világ

Az új technológiák gyökeresen átalakítják a gazdaságot, a világ a technológia korába tart – mondta el Cséfalvay Zoltán Magyarország OECD nagykövete új könyvének bemutatóján. A nagy korszakváltás című könyv megjelenését a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány támogatta. 

A könyvbemutatón Cséfalvay Zoltán elmondta, hogy a könyv eredetileg naplónak készült az OECD-ben eltöltött napokról, ám ahogy szaporodtak a bejegyzések, egyre inkább körvonalazódott: egy korszakváltás éveit éljük. A könyvben megfogalmazott gondolatok sok előadás, beszélgetés és kutatás eredménye.

A könyv bemutatja a globalizáció korának fogalmait használja, betekintést nyújt a robotok, a digitális óriásvállalatok, az új globális értékláncok, a platformok, a több százmilliósra növekvő felhasználói hálózatok, és a dinamikus startupok világába.

Cséfalvay Zoltán elmondta: az új technológiák, minta robotika, vagy a 3D nyomtatás gyökeresen átalakítják a gazdaságot, azonban nem kell attól félnünk, hogy a robotok elveszik a munkánkat. A kreativitás és a társadalmi intelligencia mindig is csak az emberre lesz jellemző tulajdonság, azonban már a nagyon közel jövőben várható lesz, hogy az autónkban több lesz az elektronika, mint a „vas”.