Teltházas könyvbemutatót tartottak a PADA Alapítvány támogatásával

A PADA Alapítvány támogatásával megjelent „Új típusú globális technológiák jogi kihívásai” című kötetre a szakma jeles képviselői közül is sokan kíváncsiak voltak. Az alapítvány és a Károli Gáspár Református Egyetem 2016. október 11-én megtartott könyvbemutatóján a hallgatóság között számos fiatal egyetemi hallgató is helyet foglalt.

pada_hir_20161018

Az esemény elején a kötetet dr. Réczicza István mutatta be. Annak lektora Ludányi Arnold vezetésével pedig, panelbeszélgetést hallhattak az érdeklődők. “Az új típusú globális technológiák jogi kihívásai” című kötetben a legújabb globális technológiai fejlemények közgazdasági és alapvetően magyar jogi vonatkozásai kerülnek bemutatásra. A könyvből kiderül, hogy: mi lesz on-line adatainkkal a halálunk után, vagy mit kell tudni az on-line zaklatásról?! De szó van benne a klónozás, a drónok, az orvostechnika és az on-line reklámok versenyjogi vonatkozásairól is!

Mivel az egészségügy, a közlekedés, az információ technológia mindannyiunk hétköznapjaiban jelen van. A manapság tapasztalható nagyon gyors fejlődés, a jövő fejlesztései nem csak lenyűgözőek, de félelmetesek is lehetnek az átlagembernek. A jog lehet az egyik eszköz, amellyel meg lehet találni az egyensúlyt, hogy a technológia ne keltsen ellenérzést, és közben a jog ne korlátozza a hasznos, előremutató fejlesztéseket.

A kötetet kiadását a PADA Alapítvány 1,5 millió forinttal támogatta.