Befejeződött a KEFO Motorsport csapat legújabb versenyautójának tervezése.

Az együléses jármű legyártását negyedévnyi tesztelés fogja követni, hogy a lehető legjobban szerepelhessen a Formula Student ide versenysorozatán.

Hamarosan elkészül a KEFO Motorsport csapat legújabb, vagyis a KMS18-as kódjelű együléses Formula Student autója. A jármű tervezése fél évig tartott, jelenleg a gyártása zajlik, amelyet egy negyedév tesztüzem fog követni.

"Lezártuk a tervezést január végén, a gyártáselőkészítés utolsó lépései folynak. Igazából már meg vannak tervezve a különböző szerszámok is, amik a vázlegyártáshoz illetve az üléshez kellenek - hogy csak egy párat említsek, aztán hamarosan megérkeznek a maradék alkatrészek, alapanyagok, amelyek hiányoznak, aztán befejezzük a gyártást. Nagyjából április vége az az a határidő, amire szeretnénk összerakni az autót, és ha az időnk engedi, akkor megtenni az első métereket." - avatott be Heimler Tamás, a KEFO Motorsport csapatvezetője.

Ez a hosszadalmas folyamat szükséges ahhoz, hogy a Neumann János Egyetem GAMF karának csapata, eredményesen szerepelhessen az új autóval a Formula Student versenysorozaton, amely a főiskolások, egyetemisták forma-1-es versenyének felel meg.

Az autót, ahogy megépítjük, prezentálni is kell. Ebben benne kell foglalni, hogy milyen mérnöki döntéseket hoztunk, milyen szimulációkat, számításokat végeztünk. Illetve van egy üzleti terv is, amit, mint autótervező-iroda adjuk el, de kell egy eredeti ötlet, ami alapján szeretnénk befektetőknek eladni ezt az autót - folytatta a csapatkapitány.

A teljes cikk itt olvasható: hiros.hu