Elhozta Szöulból a legfrissebb megjelenéseket a PABooks

A Szöuli Könyvvásáron járt a Pallas Athéné Könyvkiadó (PABooks) csapata. A rendezvényen a kötetek mellett nagy figyelmet kapott a digitalizáció könyvolvasáshoz és íráshoz kapcsolódó felhasználási lehetősége is.

Idén június 19-23. között rendezték meg a Szöuli Könyvvásárt, amely a pekingi után Ázsia második legnagyobb könyves eseménye. Az idei, jubileumi rendezvény (ez volt a 25. könyvvásár) vendégországa Magyarország volt. Hazánk külön standdal képviseltette magát, melyet a Külügyminisztérium támogatásával a Publishing Hungary szervezett, a megjelenés témája pedig a magyar innováció volt.

A Szöuli Könyvvásárnak a COEX expo helyszín adott helyet, mely Szöul híres Gangnam kerületében található. A vásár nemzetközi csarnokába 32 országból összesen 91 külföldi kiállító érkezett, köztük a PABooks. A helyszín érdekessége, hogy az épületkomplexum a város egy hatalmas közkönyvtárának is helyet ad, emellett pedig itt található Ázsia legnagyobb földalatti áruháza is.

A vásáron a kötetek mellett nagy figyelmet kapott a digitalizáció könyvolvasáshoz és íráshoz kapcsolódó felhasználási lehetősége, például a mesekönyvből felolvasó minirobot vagy a „beszélő toll”, amely a tanulásban segít. A rendezvény egyben kiváló lehetőség volt Szöul és a koreai emberek keleti és nyugati gondolkodásmódot ötvöző attitűdjének megfigyelésére, valamint az ennek szellemiségében alkotók megismerésére.