A PADS támogatásával folytatódik a magyar nyelv oktatása Brazíliában

A Pallas Athéné Domus Sapientiae (PADS) Alapítvány támogatásával elindult a magyar nyelv, kultúra és irodalom oktatásának negyedik szemesztere a brazíliai Ceara Állami Egyetem (Universidade Estadual do Ceará – UECE) bölcsészettudományi karán illetve nyelvi központjában.

A június 25-én megrendezett ünnepélyes megnyitóval elindult a magyar nyelv, kultúra és irodalom oktatásának negyedik féléve a brazíliai Ceara Állami Egyetemen. A Magyar Napon a magyart tanuló hallgatók mellett részt vett az UECE rektorátusa, a rektor kabinetfőnöke, Francisco Edmar Pereira Neto professzor, valamint az UECE több professzora.

Az előadókat az esemény után fogadta José Jackson Coelho Sampaio professzor, az UECE rektora is. A rektor elkötelezett amellett, hogy a következő években is folytatódjon a magyar nyelv, kultúra és irodalom oktatása az egyetemen továbbá, hogy minél több hallgató kapjon lehetőséget arra, hogy valamilyen ösztöndíjprogram lehetőségével Magyarországon tanulhasson.

A fortalezai székhelyű Ceara Állami Egyetem és a Ceara Állami Egyetem Alapítvány, valamint a budapesti székhelyű Eötvös Loránd Tudományegyetem és a PADS jogelődje, a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány 2017. június 19-én kötött együttműködési megállapodást annak érdekében, hogy az UECE-n elindulhasson a magyar nyelv, irodalom és kultúra oktatása. A Cearái Állami Egyetem Magyar Nyelvi Lektorátusa 2017. szeptemberében kezdte meg működését Fortalezában.