Több száz kisiskolás részesül különleges képzésben országszerte

Ingyenes, élményalapú oktatásban vehetnek részt a kisiskolások a Fiatal Tehetség Programnak köszönhetően. A diákok motiváltságát mutatja, hogy a hétvégi órákról nem hiányzik soha senki, és a szülők, valamint a pedagógusok is rengeteg segítséget kapnak a képzett mentoroktól.

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja 2017 novemberében 6 városban - Budapest, Miskolc, Kecskemét, Veszprém, Szolnok, Pécs -, három évfolyamon összesen 375 gyermeknek biztosít kiemelkedő színvonalú, ingyenes komplex tehetséggondozó képzést. A FIT Program a Pallas Athéné Alapítványok támogatásnak köszönhetően ingyenes és bárki számára nyitott.

A felmenő rendszerű képzés három éve indult, 2015-ben még csak négy helyszínen, 100 diákkal működött, jelenleg hat városban 375 diák személyiségközpontú fejlesztését biztosítja az ötödiktől hetedik évfolyamig. A foglalkozások élménycentrikusságának köszönhetően eddig nem történt lemorzsolódás.

A program az iskolai oktatást kiegészítve nyújt többlettudást a diákoknak. Constantinovits Milán, a program szakmai vezetője szerint a FIT olyan területekre kalauzolja el a diákokat, amelyek mindennapi életünkhöz sok szállal kapcsolódnak, azonban az iskolai oktatásban kis hangsúllyal szerepelnek. Ilyen a médiatudatosság, az egészségügyi ismeretek, a robotika vagy a művészet és matematika kapcsolata.

„Az iskolai oktatással szemben az alkalmazott munkaformák tekintetében a projektalapú és csoportos feladatok dominálnak, lehetőség kínálkozik a gyermekek mentorált, személyiségükhöz, érdeklődésükhöz igazodó fejlesztésre, amelyet nemcsak szakmailag elhivatott oktatók, hanem rutinos pszichológusi team és olyan szakemberek, mint Kádár Annamária vagy Bagdy Emőke biztosítanak” - mutat rá a szakmai vezető.

A képzések hétvégi tréningnapokon valósulnak meg, digitális eszközök segítségével, minden terület esetében gyakorlatközpontú, játékpedagógiai módszerekkel. A FIT Programba a fit.mcc.hu honlapon lehet jelentkezni tavasszal a negyedikes diákoknak és szüleiknek.