Biztonságosan és felelősségteljesen kezelik vagyonukat a Pallas Athéné Alapítványok

Az Alapítványok a biztonságos, felelősségteljes gazdálkodásuk eredményeképpen 2,12 milliárd forinttal gyarapították vagyonukat az alapításuk óta.  A vagyonnövekedést úgy tudták elérni, hogy több mint 6 milliárd forint értékben több mint 1200 oktatási, tudományos pályázatot támogattak.

Az átlátható működés érdekében az alapítványok negyedévente kimutatást közölnek vagyonelemeik helyzetéről.

A vagyonelemek értéke a 2017. december 31-i állapot szerint az alábbiak szerint alakul: A Pallas Athéné Alapítványoknak juttatott összesen 266,4 milliárd forintnyi vagyonból a vagyon értéke 268,52 milliárd forint, az alapítványok és az általuk alapított gazdasági társaságok összességében 35,46 milliárd forintot Magyar Állampapírban, 15,7 milliárd forintot bankbetétben, 90,46 milliárd forintot ingatlanban, 83,36 milliárd forintot befektetési jegyben tart és 43,54 milliárd forintot pedig vállalati kötvényekbe fektetett be.

Az alapítványok a formából adódó szabályozás miatt is kötelesek megőrizni a rájuk bízott vagyont. Azt nem költhetik el, csak befektethetik, és annak hozamát használhatják fel tevékenységük során. Az alapító által juttatott vagyont az alapítványok körültekintő kockázatvállalással kezelik oly módon, hogy biztonságos befektetéssel a lehető legmagasabb hozamot érik el. Az alapítványok kizárólag ezen befektetések hozamaiból gazdálkodhatnak, így tevékenységük hosszú évtizedeken át önfenntartható lesz.