Neighbourhood Dialogues konferencia

A Neighbourhood Dialogues projekt a Mathias Corvinus Collegium egy viszonylag új kezdeményezése, amelynek küldetése, hogy javítsa Magyarország kapcsolatait a régió országaival. Ezen missziónak megfelelően a projekt célja, hogy országhatárokon átívelő párbeszédek kialakításán keresztül ösztönözze és aktívan elősegítse ezen országokkal való sikeres együttműködést mind személyes, mind szervezeti, illetve intézményi szinten. Meggyőződésük, hogy a különböző országok diákjai és szakértői közt születő közvetlen párbeszéd elősegítésével közelebb kerülnek legfőbb céljuk eléréséhez: az előítéletek lebontásához, az együttműködések javításához és a kölcsönös bizalom kiépítéséhez régiónk jövőjét illetően.

A projekt keretében idén márciusban második alkalommal rendezték meg Neighbourhood Dialogues konferenciát a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány támogatásával A konferencia első számú partnerországa Románia volt, de az előző esemény alatt kialakított kapcsolatokra alapozva a szervezők meghívták a szlovák és cseh résztvevőket is. A kétnapos konferencia a közép-európai régió EU-tagsággal kapcsolatos eredményeire és kihívásaira, valamint lehetséges jövőbeni együttműködési stratégiákra fókuszált.