„Összebeszélünk” Ifjúságügyi Kongresszus

2014. október 30-31-én az ELTE Pedagógiai és Pszichológia Kara adott otthont az Ifjúságszakmai Társaság által megrendezett I. Ifjúságügyi Kongresszusnak, amely az Összebeszélünk címet viselte. A szakmai konzultációt azzal a céllal hívták életre, hogy a fiatalokkal foglalkozó diszciplínák és szakmák közötti diskurzus és az ifjúságügy egységes megközelítése erősödjön, melynek fontos eszköze lehet azon szakmák képviselőinek a találkozása, amelyek részben vagy teljes egészében az ifjúsági korosztállyal foglalkoznak.

Ezen gondolatok jegyében a kongresszus teret kívánt adni az ifjúságügy – ezen belül például az ifjúság-szociológia, a pedagógia-kultúraközvetítés, az ifjúsági szociális munka és az ifjúságpolitika – legújabb innovációinak bemutatására. Emellett hozzáférési lehetőséget kívánt biztosítani szakpolitikák célkitűzései, tudományos újdonságok és a szakmai gyakorlat megismerésére, szembesítésére. A kongresszust a PADA Alapítvány hozzájárulásával rendezték meg.

osszebeszelunk_logo_kicsi